SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Heľenine oči naštartovala Stropkovská hudobná liga
Tlačové správy / Heľenine oči naštartovala Stropkovská hudobná liga

Heľenine oči naštartovala Stropkovská hudobná liga

Stropkov, 19.11.2008 - Cieľom Stropkovskej hudobnej ligy je ponúknuť začínajúcim kapelám a interpretom možnosť posunúť sa vo vlastnej produkcii smerom k fanúšikovskej obci o krok ďalej do vyššieho levelu. Organizátori ABC CVČ v Stropkove, Mesto Stropkov a občianske združenie YUVEN sa preto rozhodli venovať víťazovi súťaže nahranie albumu v profesionálnom nahrávacom štúdiu, natočenie videoklipu, nasadenie singlu v sieti jukeboxov v rámci východného Slovenska, vystúpenie na koncerte slovenskej rockovej legendy a medializáciu prostredníctvom mediálnych partnerov. Víťazom prvého ročníka Stropkovskej hudobnej ligy sa stala kapela Heľenine oči z Prešova. Úspech pätice hudobníkov nenechal na seba dlho čakať, pretože ich prístup k hudbe si našiel rýchlo spätnú väzbu v publiku. „Stropkovská hudobná liga mala pre našu skupinu zásadný význam. Do nášho vystúpenia v Stropkove sme hrali iba v skúšobni, na chate alebo v našom bare. Hrali sme iba pre radosť a nikdy by sme nepovedali, že naše hovadiny by sa mohli niekomu páčiť. Keď sme vystúpili na SHL, ľudia reagovali pozitívne a začali sa pýtať na našu hudbu, čo nám dalo nový impulz. Postupne sme začali naše koncerty rozširovať o nové mestá a v tomto roku sme odohrali 65 vystúpení po celom Slovensku,“ vysvetľoval spevák Heľeniných očí Lynch.

Heľenine oči odštartovali svoju diskografiu prvotinou s názvom Impérium lahodných chutí. Album vydala skupina na vlastné náklady a single Marianna, Trim ho, Jahody, Močila konope alebo Nina mu zaručili vypredanie celého nákladu. Okrem koncertov po Slovensku sa víťaz prvého ročníka SHL predstavil na pódiách v Českej republike a Írsku. Tohtoročnou novinkou Heleniných očí je Tafasasamaš s devätnástimi piesňami. CD krstili v júni na Pešej zóne v Prešove Katka Knechtová a Slavo Rapáč. „Aktuálne pripravujeme DVD záznam z krstu druhého CD Tafasasamaš, ktorý sa konal na pešej zóne v Prešove. Spracovanie materiálu nám síce trvá trošku dlhšie, ale chceme, aby výsledný produkt mal svoju kvalitu. Chcem však upozorniť, že DVD nebudeme predávať v obchodoch, ale je určené iba pre členov kapely a najvernejších fanúšikov ako odmena za ich priazeň, preto ho budeme distribuovať iba vo vlastnej réžii,“ zdôraznil Lynch.

Stropkovská hudobná liga otvára v týchto dňoch svoje dvere pre mladé kapely a interpretov po tretíkrát. Do súťaže sa môžu prihlásiť speváčky, speváci a skupiny bez žánrového obmedzenia. Uzávierka prihlášok je do 20. novembra 2008. Predpokladaný počet základných kôl odhadujú organizátori na šesť. Z každého kola získajú jeho účastníci odporúčanie na postup do finále, ktorého zoznam nominácií uzavrie odborná porota po poslednom kole. „Keďže nie všetky skupiny majú nahrané demo, nedokážeme ich nasadiť do kôl ako je tomu napr. v tenise alebo futbale. Okrem toho si kapely budú môcť v prihláške vybrať termíny, ktoré im nevyhovujú. Môže sa stať, že v čase základného kola bude mať niekto dohodnutý koncert a my nechceme, aby ho rušil, preto sme dali na výber zo šiestich termínov,“ vysvetľoval riaditeľ súťaže Martin Blaško. Bližšie informácie o súťaži záujemcovia nájdu na webovej stránke: www.hudobnaliga.sk

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel