SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Po maxi singli pripravujú Power of Flower DVD a turné

Po maxi singli pripravujú Power of Flower DVD a turné

Stropkov, 15.05.2009 - Košická kapela Power of Flower má za sebou premiérovú štúdiovú prácu, ktorej výsledkom je maxi singel s tromi piesňami. POF nahrávali Netopiere, Kapitán a Po záruke v štúdiu Klaksón s tým, že pod nahranými skladbami sú podpísaní okrem členov skupiny aj Roman Šoltýs, Bobo Tkáč a Jozef Zima. Ako kľúč k výberu nahraných piesní si Power of Flower zvolili reakcie publika počas koncertov. „Z hudobného hľadiska ide o spoločnú prácu všetkých členov, pretože každý prispel vlastnou myšlienkou. Nechceme hovoriť o tom, že je to typická tvorba POF, lebo o päť rokov môžeme byť úplne inde, rovnako ako sme boli na inej úrovni pred piatimi rokmi. Singel vyjadruje momentálny stav kapely a atmosféru v nej,“ predstavil hudobné pozadie maxi singla spevák a gitarista Power of Flower Laco Hegyi.

Textársky sa na singli podieľali Michal Mifkovič, Imrich Makó a Laco Hegyi. Každá z piesní má vlastný príbeh postavený na skúsenostiach vyplavených každodennou mozaikou okolo nás. „Všetky naše piesne majú intímny príbeh. Napríklad v skladbe Kapitán spievame o tom, že hoci niekedy nie je všetko ideálne, predsa to môže fungovať a naopak. Keď sa nám zdá, že je všetko v poriadku, môže nás to veľmi pomýliť. Sú situácie, kedy si treba zachovať nadhľad, nebrať všetko príliš vážne a bude to v poriadku,“ dodal L. Hegyi.

Singel si budú môcť fanúšikovia Power of Flower stiahnuť z webovej stránky kapely a zároveň ho budú môcť získať na koncertoch, kde bude rozšírený o DVD verziu. „Rozdiel bude v tom, že CD bude obsahovať i DVD, na ktorom bude zachytený koncertný rok 2008 – 2009, plus fotografie a vstupy členov kapely, či ďalších ľudí, ktorí sú v úzkom kontakte s kapelou. DVD bude mať „na svedomí“ naša kamarátka a študentka masmediálnej komunikácie v Prešove Katka Ferencová,“ vysvetľoval L. Hegyi.

V jeseni sa Power of Flower pripravujú spolu so stropkovskou formáciou The Vagabunds na turné po východnom Slovensku, v rámci ktorého by chceli navštíviť Sninu, Stropkov, Prešov, Bardejov, Michalovce, Košice, Svidník, Poprad a Sačurov. Začiatok turné je plánovaný na 3. október. „V pláne máme odohrať 10 koncertov, pričom v každom meste, kde budeme hrať, si pozveme aj jednu domácu kapelu. V priebehu tohto mesiaca chceme uzavrieť termínovú listinu, aby sme ju mohli vyvesiť na web. Na turné sa veľmi tešíme, lebo s The Vagabunds sme absolvovali koncert v Košiciach a preto môžeme naším fanúšikom už teraz sľúbiť skvelú show,“ zdôraznil L. Hegyi.

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel