SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Ravenclaw majú nový klip a zaujali v USA, Japonsku a Poľsku

Ravenclaw majú nový klip a zaujali v USA, Japonsku a Poľsku

Košice (23.03.2010) Košická kapela Ravenclaw prichádza po vydaní premiérového albumu Welcome to the Ravenland s klipom ku skladbe Black eyed Death, ktorá sa objavila aj na deme Ravenclaw – After tomorrow v roku 2007. Technicky a režisérky sú pod videom podpísaný Bolek a gitarista Peter Birčák. Priestor, kde sa točilo, objavil, aj s pomocou náhody, spevák Mattey Valiska. Ako priznal, podchod pre chodcov pod železničnou traťou v Bohdanovciach ho zaujal architektúrou od tvaru, cez rozmery až po riešenie podlahy a hlavne ocenil fakt, že steny neboli označkované sprejmi. „Snažili sme sa urobiť atmosférický klip. Rozhodli sme sa nestaviť na dejovú líniu, ale sústredili sme sa kvalitné zábery, farby a priestor. Samozrejme, že finálna verzia by mohla vyzerať inak, keby sme mali iné možnosti, ale osobne si myslím, že s väčšou kvalitou svetiel, kamery a rozlíšenia by sa atmosféra, ktorá tam je, stratila. Tento klip sme točili ešte k demu Ravenclaw - After tomorrow (2007) a teda pravdou ostáva, že klip, ktorý sme sľúbili k albumu Ravenclaw – Welcome to the Ravenland (2009), ešte stále fanúšikom dlhujeme,“ dodal s úsmevom M. Valiska a v rovnako dobrej nálade komentoval aj dojmy z nakrúcania: „Môžem ešte prezradiť, že klip sa točil v októbri a preto nám bola veľká zima. Najslabšie z nás sa obliekla Tonka, ktorá mala iba krátku sukničku a tričko s výstrihom. Smiali sme sa, že imidž bolí. Na druhej strane sme si užili veľa zábavy s tým, že čoskoro sa možno objavia aj zábery z nakrúcania“

Album Welcome to the Ravenland vydali Mattey Valiska (spev), Peter Birčák (gitara), Tonka Valisková (basgitara), Martin Lorenc (gitara), Gabriel Šipoš (klávesy) a Juraj Valiska (bicie) v decembri vo vlastnej réžii v náklade 500 kusov. Pre členov kapely je prioritou špecifická nezameniteľnosť značky Ravenclaw, v ktorej sa stretávajú hudobné identity jednotlivých členov v spoločnom tvorivom svete. Fúzie vo všeobecnosti nemusia vždy ladiť, ale košická kapela ponúka učebnicový príklad ako sa tvorí, v ich prípade, Ravenland na pevných základoch. „Ľudia, ktorí si kúpili album, si ho pochvaľujú a vyzerá to, že sú naozaj spokojní, čo nás v kapele veľmi teší. Na naše prekvapenie sú na Slovensku stále fanúšikovia, ktorí podporujú lokálne kapely a objednajú si CD. Snažili sme sa ho ponúknuť za dobrú cenu, v ktorej je ako bonus lisovaný 16-stranový farebný booklet. Nedávno nás napr. potešila recenzia publikovaná na americkej web stránke špecializovanej na melodickú metalovú hudbu www.metalcdratings.com a môžem ešte dodať, že CD sa predáva aj v Japonsku v špecializovanom metal shope,“ referoval M. Valiska.

Ravenclaw sa s novým albumom postupne presadzujú aj v rádiách. Najvyššie sa zatiaľ dostali v Rockparáde rádia Hornet, kde sa pohybujú jedenásť týždňov a v rebríčku nasadili aktuálne tretí singel Into the Nigth. „Keďže sú to naše prvé skúsenosti s hitparádami, sme radi, že nás ľudia podporili aj z tejto strany. Dúfame, že sa v Rockparáde udržíme ešte nejaký čas, čo by zvýšilo šancu, že si nás vypočuje človek, ktorý rád podporuje lokálne kapely alebo organizuje koncerty,“ pridal prianie za kapelu M. Valiska.

Krst albumu Welcome to the Ravenland vzali pod svoje krídla priatelia z poľskej kapely Witchking. Po koncerte v Košiciach sa obidve skupiny stretli recipročne v Krakove a vylúčená nie je ani ich spolupráca do budúcnosti, či už na slovenskej alebo poľskej scéne. „V Krakove boli úplne iné podmienky ako na Slovensku. Hala vyzerala ako v americkom filme, pričom koncert podporovala fakulta miestnej univerzity a všetko fungovalo na profesionálnej úrovni. Program vyplnili výborné poľské kapely a musím zdôrazniť, že kamaráti z Witchking sa o nás veľmi dobre postarali. Fanúšikom sa naše vystúpenie páčilo, po koncerte sa s nami dokonca niektorí chceli odfotiť, predali sme niekoľko CD a hoci sme Slováci, chutilo nám aj poľské pivo,“ priznal sa M. Valiska.

Welcome to the Ravenland je síce ešte stále novinkou na hudobnom trhu, ale členovia kapely pracujú už na nových skladbách pre druhý album. S kreativitou a nápadmi nemali v Ravenclawe nikdy suchoty a preto budú svoju energiu venovať získaniu stabilného partnera, ktorý by dokázal zastrešiť náklady spojené s produkciou. „Momentálne pripravujeme predprodukciu. Skladby sú v podstate hotové, no najväčším problémom ostávajú naše možnosti. Preto by sme radi uvítali človeka, firmu alebo inú organizáciu, ktorá by sa chcela podieľať na našom druhom albume a podporiť ho,“ dodal M. Valiska.

Imrich Makó, PR manažér Stropkovskej hudobnej ligy

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel