SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Blissful Age: Lepší život ako ten, čo máme, mať nebudeme

Blissful Age: Lepší život ako ten, čo máme, mať nebudeme

Stropkovská hudobná liga sa tento víkend prehupla do svojej druhej polovice. V 5. a 6. kole ponúkli kapely publiku, ako aj porote, viac rockovej hudby ako tomu bolo zvykom po iné víkendy. Ani tentokrát nechýbala skvelá atmosféra. Rockovú vypaľovačku predviedla bratislavská skupina Blissful Age. Ľudia sa skvelo bavili a dávali to patrične najavo svojím potleskom. Táto formácia pôsobí na scéne od roku 2011 a za sebou má množstvo vystúpení v rámci slovenských klubov a festivalov.

Pre niekoho je hudba len počúvanie pesničiek a spomínanie, no pre skupinu Blissful Age „je to možnosť vyjadriť svoje emócie a pocity formou piesne. Dáva nám krídla odletieť preč od starostí, problémov a nachvíľu zažiť ten krásny bezváhový stav, slobodu a nezávislosť, ktoré nám dávajú energiu tak veľmi potrebnú v tejto dobe.“

Každá pieseň je odrazom ich vnútra. Zaujímavú myšlienku ponúka skladba Čas života. „Autorom hudby aj textu je náš spevák a gitarista Peter Jarábek, a aranžérsky sme sa na nej podieľala celá kapela. Pieseň je o tom, že život máme len jeden, preto sa netreba vzdávať a strácať čas problémami, ktoré tu boli, sú a vždy budú, ale treba žiť najviac naplno ako sa len dá. Život budeme mať len taký, aký si ho sami spravíme a lepší ako ten čo máme, mať nikdy nebudeme“ uviedli členovia skupiny.

Dynamika a energia z nich sršala po celé vystúpenie. „Odmalička sme vyrastali na rockovej a hlavne melodickej hudbe. Našimi prvými vzormi boli kapely ako The Beatles a americká legenda Creedence Clearwater Revival. Pre obidve tieto kapely bola typická melódia a energia. Najviac ale naše smerovanie a tvorbu ovplyvnila vlna punku, grungeu a alternative rocku v 90–tých rokoch. Táto muzika v sebe skĺbila melodiku, energiu, priamočiarosť a v neposlednom rade emóciu – atribúty, ktoré sú pre nás znakom dobrej muziky“ poznamenali dynamickí Bratislavčania.

Kapelka ROCK ROSE pricestovala z Kežmarku a vo Svidníku nechýbal ani jej skvelý fanklub. Z chlapcov sršala dobrá nálada, ktorú rozdávali vo každej z piesní. Táto formácia nahrala v roku 2013 dve demo nahrávky: Veľmi Ťa milujem a Nemá problémy. Ako sami uviedli, neuprednostňujú niektoú skladbu pred inou. >„Pre nás sú všetky naše piesne dobré, nám sa všetky páčia a všetky radi hráme. No ak by sme mali vybrať, tak určite aspoň dve piesne a to pieseň Veľmi Ťa milujem. Autorom textu je Jozef Kučera, autorom hudby Martin Pavlák. Autor textu vyznáva lásku dievčaťu, ktoré však jeho lásku neopätuje. Je to pieseň o láske, o smútku zo sklamania. Ďalšou skladbou je pieseň Nemá problémy. Autorom textu je Jaroslav Pavlák, autorom hudby Martin Pavlák. Pieseň vznikla koncom 90 – tych rokov a je reakciou na vtedajšiu vládu. No pieseň je nadčasová a reaguje aj na všetky ostatné vlády a nespokojnosť s vládou, spoločnosťou a pod“.

Veľký úspech zohráva pri skladaní piesní chytľavá melódia a zrozumiteľný text, na čom si dávajú záležať aj členovia ROCK ROSE. „Pri skladaní piesní je pre nás najdôležitejšie to, aby pieseň mala kvalitný, zrozumiteľný text s použitím zrozumiteľných metafor, no nie úplne stratený v metaforách. Taktiež sa snažíme o skladanie čo najmelodickejšej hudby, či už pri rýchlejších, alebo i pomalších piesňach , ktoré môžu poslucháčov osloviť a chytiť. Je pre nás dôležité tvoriť piesne s jednoduchým a spevným refrénom, ktorí si môžu i poslucháči s nami zaspievať. A taktiež netvoríme piesne, ktoré sú umelé a spievané o vymyslených situáciách, či ľuďoch, ale o vlastných životoch, láskach, vyjadrovanie vlastných názorov“.

Mária Fedorová
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel